Настани

2017 година

2017 година – Добијте сертификат за систем за квалитет UKAS од страна на ОРГАНИОТ ЗА СЕРТИФИКАЦИЈА ЗА АРМИРАЊЕ ЧЕЛИЦИ (CARES), а стандардните производи за спојување на Hebei Yida од φ16-40mm беа одобрени од CARES TA1-B.Победи на наддавањето за спојување челични прачки на проектот за изградба на нуклеарна централа на Ксиапу и Жангжу

2016 година

2016 година - Ви биде доделен Квалификуван снабдувач на КИНА НУКЛЕАРЕН ГРАДЕЖЕН МАТЕРИЈАЛ CO.,LTD и MCC GROUP.Победи на наддавањето за спојување на челични прачки на проектот за изградба на нуклеарна централа на Ронгченг и Луфенг.

2015 година

2015 - Независен е развиен систем за спојување на челична шипка против удар, тестиран и одобрен од германски BAM и доби национален патент во КИНА.

2014 година

2014 – Добијте Квалификуван снабдувач на CNEC GROUP и SINOHYDRO Group.Победи на наддавањето за спојување на челична шипка на проектот за изградба на нуклеарна централа во ПАКИСТАН Карачи K2 K3, победи на наддавањето за снабдување со спојка на проектот за изградба на хидроенергија SOUBRE во Брегот на Слоновата Коска.

2013 година

2013 година - Добијте го Квалификуваниот добавувач на 24-тата компанија CNEC.Победи на наддавањето за спојување челични прачки на проектот за изградба на нуклеарна централа на Тианван и Јангјанг, победи на наддавањето за снабдување со спојка на градежната хидроцентрала Калета во Гвинеја.

2012 година

2012 година - Добијте го Извонреден квалификуван добавувач на CHINA CONSTRUCTION FIRST DIVISION GROUP CONSTRUCTION & DEVELOPMENT CO.,LTD.Победи на наддавањето за спојување на челични прачки на проектот за изградба на мост преку мост Хонгконг-Жухаи-Макао, градежен проект Вухан Гренланд Центар 606, проект за изградба на аеродромот Ксианјанг.
2011 година 2011 - Добијте награда за извонреден квалификуван добавувач на КИНА CONSTRUCTION THIRD ENGINEERING BREAU CO., LTD.Изградена е и пуштена во употреба Автоматската производна линија на спојници.Победи на наддавање за спојување на челични шипки на градежни проекти за железница Шангај-Кунминг, проект за изградба на метрото во Шенјанг, проект за изградба на автопат Џангченг.

2010 година

2010 година - Владата на провинцијата Хебеи ќе ви додели да бидете претпријатија за благосостојба.Победи на наддавање за спојување на челични прачки на проектот за градење на меѓународниот плоштад во Ченгду, проект за изградба на метрото Чангша, проект за изградба на метрото Ксиан.

2009 година

2009 година - Владата на провинцијата Хебеј ќе им ги додели претпријатијата со висока технологија.Истата година ја направи соработката индустрија-универзитет со HEBEI UNIVERSITY OF SCIENCE & TECHNOLOGY.Победи на наддавање за спојување на челични шипки на градежни проекти за железница Шиџиажуанг-Вухан, проект за железнички тунел Пекинг-Шиџиажуанг.

2006 година

2006 - Независно разви сетови за спојки со челични шипки со висока цврстина и доби национален патент во КИНА.Победи на тендерот за спојување на челична шипка на проектот за изградба на нуклеарна централа Фукинг, проект за изградба на нуклеарна централа Фанџиашан.

2003 година

2003 - Првата вакуумска печка беше ставена во функција, квалитетот на процесот на гаснење на валјакот од челични прачки значително се подобри.Победи на наддавањето за спојување на челични шипки на проектот за изградба на мост преку мост Zhoushan Jintang.
2000 година 2000 – Систем за управување со квалитет на HEBEI YIDA RINFORCING BAR CONNECTING TECHNOLOGY CO., LTD.е во согласност со барањата на стандардот ISO9001.

1998 година

1998 година - HEBEI YIDA RINFORCING BAR TECHNOLOGY CO., LTD.беше воспоставена.